Camera 1
Camera 2 ×
Camera 3 ×
Camera 4 ×
Camera 5 ×
Cunoscută ca paradis montan atât în timpul verii cât și în iarnă, Elveția este țara vârfurilor alpine mereu acoperite de zăpadă și a lacurilor cu apă cristalină ce strălucesc sub soare. În plus față de cele patru limbi oficiale (germană, franceză, italiană și retoromană), diversitatea culturală a Elveției este remarcabilă. Aici poți savura o porție delicioasă de paste alături de un pahar de merlot și te poți răsfăța cu o experiență relaxantă la una dintre numeroasele băi termale elvețiene, de la Yverdon-les-Bains până la Scuol.
manager@paralela45experience.ro
rezervari@paralela45experience.ro
0724 514 592
rezervari1@paralela45experience.ro
0748 148 068
rezervari3@paralela45experience.ro
rezervari4@paralela45experience.ro
0742401309
details
Moneda națională este francul elvețian, dar este acceptat, în mare parte, și Euro. Toate magazinele mari, multe magazine, hoteluri și restaurante, precum și magazinele de suveniruri acceptă euro ca metodă de plată. În acest caz restul va fi primit în franci elvețieni. Vă recomandăm să retrageți franci elvețieni de la bancomat sau să plătiți cu un card.
Ora Romaniei -1h
Datând din secolul al XVIII-lea, brânza fondue a apărut în Elveția ca o modalitate de a folosi brânzeturile și pâinea învechite pentru a hrăni familiile în lunile de iarnă, când alimentele proaspete nu erau din abundență. Pe măsură ce brânzeturile și pâinea se învecheau, erau greu de mâncat, așa că localnicii au descoperit că, dacă încălziu brânzeturile cu vin, usturoi și condimente, puteau înmuia pâinea în ele și le puteau face mai ușor de mâncat.
Rosti
Acest faimos fel de mâncare din cartofi a apărut ca micul dejun al fermierilor din Berna, dar acum poate fi găsit în toată Elveția. Astăzi este considerată o delicatesă națională. Este consumat adesea ca garnitură pentru a însoți multe alte alimente elvețiene, înlocuind adesea cartofii prăjiți sau alte garnituri de cartofi. Cel mai simplu mod de a fi preparat este din cartofi rași și prăjiți, deși mulți oameni adaugă și alte ingrediente, în funcție de regiune, inclusiv brânză, măr și ceapă.
Ca să străbați toți acei munți și trasee de drumeție din Elveția, trebuie să ai niște gustări sățioase. Exact așa a apărut cârnatul semiuscat Landjäger, ca hrană pentru muntenii care pleacu la vântoare. Această gustare tradițională elvețiană este preparată dintr-o combinație de carne de porc, vită, untură, vin roșu, zahăr și condimente alese. Astăzi, este una dintre acele mâncăruri pe care să le încerci în Elveția, dacă vrei să simți gustul bucătăriei tradiționale.
Regulamentul vamal elvețian conține, în general, reglementări similare cu cele ale statelor membre ale Uniunii Europene. În ceea ce privește însă, sumele de bani (numerar), valută și valori mobiliare (acțiuni, obligațiuni, cecuri), acestea pot fi introduse/transportate/scoase în cantități nelimitate în/din Elveția, în cantități nelimitate. Numerarul nu este necesar să fie declarat la Oficiul Federal al Vămii și Securitate a Frontierei (BAZG). Cu toate acestea, dacă autoritățile elvețiene solicită informații cu privire la sumele deținute, sunteți obligați să furnizați informații veridice. În această situație, pentru sume care depășesc 10.000 de franci elvețieni sau dacă există suspiciuni, veți fi întrebați despre proveniența, destinația numerarului sau beneficiarul efectiv.
Limitele cantitative pentru anumite produse sunt:
Pentru mai multe informatii va rugam consultati https://www.mae.ro/travel-conditions/3692
Conform Acordului de liberă circulaţie UE – Elveţia, cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a putea călători în Elveția.
Reprezentarea diplomatică a României în Confederația Elvețiană este asigurată de Ambasada României la Berna.
Adresa: Brunnadernstrasse 20, 3006, Berna.
Numere de telefon: +41313513639; +41313510546; +41313510547; +41313513640; Fax: +41313514890.
Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă: accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar, pot apela numărul de urgență +41 (0)76 387 50 05.
Intrarea în Confederaţia Elveţiană este permisă cu paşaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate.