Camera 1
Camera 2 ×
Camera 3 ×
Camera 4 ×
Camera 5 ×
Malta, o mică insulă situată în mijlocul Mării Mediterane, este o destinație turistică încântătoare, cu o istorie bogată, plaje frumoase și o cultură vibrantă. Valletta, capitala Maltei, este un oraș fortificat cu un patrimoniu istoric și arhitectural remarcabil. Printre atracțiile sale se numără Catedrala Sfântului Ioan și Palatul Magistral, ambele incluse în patrimoniul mondial UNESCO. Mdina, orașul medieval înconjurat de ziduri, este o altă bijuterie arhitecturală a Maltei, cu străzi pietruite și clădiri istorice bine conservate. Cunoscut și sub numele de "Orașul Tăcut", Mdina oferă o atmosferă de basm și vederi panoramice impresionante.
manager@paralela45experience.ro
rezervari@paralela45experience.ro
0724 514 592
rezervari1@paralela45experience.ro
0748 148 068
rezervari3@paralela45experience.ro
rezervari4@paralela45experience.ro
0742401309
details
Moneda națională este euro.
În Malta sunt acceptate orice tipuri de plăți: cash, cărți de credit/debit. Numerarul este folosit în special pentru plățile de mică valoare iar cardurile sunt acceptate de la 5-10 euro în sus.
Ora Romaniei -1h
Bragioli reprezintă un preparat emblematic din bucătăria malteză și este un deliciu tradițional care încântă localnicii și vizitatorii deopotrivă. Aceste „rulouri” sunt pregătite din felii subțiri de carne de vită, umplute cu bacon, ou, mărar și usturoi și fierte într-un sos delicios de roșii. Originile bragioli pot fi urmărite până în perioada de cucerire britanică a Maltei, când bucătăria locală a fost influențată de stilul lor culinar.
Stuffat tal-fenek este o mâncare tradițională malteză, preparată cu iepure într-un sos aromatic de roșii și vin. Acestă mâncare malteză foarte gustoasă are rădăcini îndepărtate în istoria insulei. Și asta începând cu ocuparea sa de către cavalerii Ordinului Sfântului Ioan în secolul al XVI-lea. În acea perioadă, iepurele era considerat o delicatesă, iar această tradiție a continuat de-a lungul timpului.
Plăcinta Lampuki o plăcintă tradițională, umplută cu pește lampuki, cartofi, mazăre, ceapă și roșii.
Aljotta este o supă tradițională de pește, care se prepară cu pește proaspăt, roșii, ceapă, usturoi și ierburi aromatice.
Timpana este un fel de „turtă” de paste, cu un interior bogat de carne, măsline și ouă, acoperit cu foi de lasagna și copt în cuptor.
Orice persoană care intră sau iese din Malta sau care tranzitează această țară și care deține o sumă de 10.000 euro (sau echivalentul acestei) sau mai mult în numerar, are obligația să o declare autorităților malteze competente.
Sunt interzise atât la intrare, cât şi la ieşirea din Malta, drogurile de orice tip şi substanţele dopante.
Medicamentele sunt admise în cantitățile necesare pe durata șederii temporare. Pentru medicamentele care depăşesc sfera celor uzuale, este recomandată deținerea unei reţete de la medicul curant.
Pentru mai multe informatii va rugam consultati https://www.mae.ro/travel-conditions/3724
Cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a călători în Malta. Intrarea în această țară este permisă în baza paşaportului sau a cărții de identitate în curs de valabilitate.
Reprezentarea diplomatică şi consulară a României în Italia este asigurată de Ambasada României la Roma și de Consulatul General al României la Roma
În situații de urgență, Consulatul General al României la Roma poate fi contactat la următoarele numere de telefon:
Intrarea în această țară este permisă în baza paşaportului sau a cărții de identitate în curs de valabilitate.