Camera 1
Camera 2 ×
Camera 3 ×
Camera 4 ×
Camera 5 ×
Portugalia, o destinație turistică fermecătoare situată în sud-vestul Europei, atrage vizitatorii cu peisajele sale variate, orașele istorice și cultura sa bogată. Lisabona, capitala Portugaliei, este un oraș plin de viață și culoare, cu străzi înguste pavate, clădiri colorate și vederi spectaculoase asupra râului Tejo. Principalele atracții sunt cartierele sale istorice, cum ar fi Alfama și Bairro Alto, Turnul Belém, o emblemă a epocii de explorare maritimă a Portugaliei, și Mănăstirea Jerónimos, un exemplu impresionant al arhitecturii manueline. Porto, situat în nordul Portugaliei, este faimos pentru vinul și arhitectura uimitoare. Principalele atracții sunt Cais da Ribeira, malul râului Douro, și Catedrala din Porto, o capodoperă de arhitectură romanică.
manager@paralela45experience.ro
rezervari@paralela45experience.ro
0724 514 592
rezervari1@paralela45experience.ro
0748 148 068
rezervari3@paralela45experience.ro
rezervari4@paralela45experience.ro
0742401309
details
Moneda națională este euro.
Sistemul bancar din Portugalia este foarte dezvoltat.
Sunt acceptate toate cărțile de credit emise de marile instituții financiar-bancare internaționale (Visa, Amex, Eurocard, Eurocheque, Diners Club şi Mastercard), iar utilizarea acestora este foarte frecventă. Extragerile de numerar sunt permise până la suma de 400 euro/zi;
Iesirile de curent sunt de obicei prize rotunde cu doua varfuri. Pentru a evita sa cumparati un adaptor nou de fiecare data, asigurati-va ca ambalati un adaptor universal de calatorie, astfel incat sa puteti utiliza in continuare toate gadgeturile electronice.
Ora Romaniei -2h
Bacalhau, cuvântul portughez care desemnează codul, este considerat prietenul de încredere al Portugaliei, întrucât, nu doar o dată, codul a constituit baza economiei ţării. Inspirând reţete vechi de 500 de ani, bacalhau este marea delicatesă naţională, fiind mai popular decât orice altă specie de peşte de pe piaţă. Desigur, de-a lungul secolelor, reţeta a fost îmbunătăţită, bacalhau devenind din ce în ce mai delicios pe măsura trecerii timpului.
Alcatra este un fel de mâncare tradiţional care constă din felii de carne destul de costisitoare. Însă această specialitate mai are şi alte caracteristici. Este foarte populară în arhipelagul Azore, unde este cunoscută ca fiind carnea ce poate fi mâncată fără a fi tăiată cu cuţitul – alcatra este atât de fragedă încât se topeşte în gură.
Cozido a portuguesa
Chiar dacă la origine acest fel de mâncare era considerat a fi tocana bogaţilor, poporul din întreaga ţară a descoperit rapid o modalitate mai economică de a pregăti cozido a portuguesa, păstrând acelaşi gust delicios. În timp, a devenit din ce în ce mai evident că această tocană poate fi pregătită în tot atâtea feluri câte familii există în Portugalia. De aceea, când vine vorba de a găti o tocană de legume şi de oricât de multe varietăţi de carne (porc, vită şi pui fierte în acelaşi vas), singurele limite sun cerul şi imaginaţia bucătarului.
Tripas este o altă reţetă care a rezistat de-a lungul secolelor, originile sale datând din secolul al XIV-lea, când singura carne disponibilă era burta şi organele interne. Dacă pentru unii aceasta poate fi o experienţă gastronomică destul de dificilă, aceştia se pot consola cu faptul că specialitatea în discuţie nu conţine în mod exclusiv organe interne, ci şi fasole albă şi diverse alte legume. Desigur, prezenţa condimentelor este obligatorie, ceea ce este valabil despre toate specialităţile gastronomice tradiţionale portugheze.
Caldeirada este un alt fel de mâncare tradiţional, şi se referă în principiu la o tocană făcute din diverse specii de peşte, fructe de mare şi legume. Secretul acestei specialităţi este, după câte se pare, adaosul mic de vin alb şi de ulei de măsline şi, desigur, condimentele folosite la gătirea sa: piri-piri, piper negru, ghimbir, usturoi, toate combinate pentru a crea o aromă originală ce poate face din acest fel de mâncare sursa unei experienţe şi mai tentante. Caldeirada se serveşte cel mai bine cu pâine uşor prăjită.
Vinurile portugheze
Fie roşu, fie alb sau „verde”, vinul este băutura tradiţională portugheză. Cultura vinului a fost adusă în zonă de către civilizaţiile antice, precum cartaginezii şi grecii, astfel încât se poate spune că vinul din Portugalia de azi este rezultatul unei tradiţii vechi de secole. De fapt, Portugalia a fost un mare exportator de vinuri încă din epoca Imperiului Roman.
Limitele cantitative pentru introducerea anumitor produse, provenind din țări UE, sunt pentru țigări: 800 bucăți, iar pentru alcool 10 litri.
Sunt interzise, atât introducerea, cât și scoaterea din Portugalia de droguri și substanțe dopante, indiferent de tipul acestora.
Sumele de bani în numerar, mai mari sau egale valorii de 10.000,00 euro, se declară autorităților vamale portugheze la intrarea și ieșirea de pe teritoriul Portugaliei, potrivit site-lui Aeroportului din Lisabona: https://www.aeroportolisboa.pt/pt/lis/guia-do-passageiro/preparar-a-viagem/limites-a-circulacao-de-dinheiro
Persoanele care suferă de afecțiuni cronice și care urmează tratament medicamentos de lungă durată, administrat cu ajutorul unor dispozitive medicale, trebuie să aibă asupra sa/lor o scrisoare medicală, redactată în limba engleză (recomandat) care să justifice posesia atât a medicamentelor, cât și a aparaturii medicale aferente.
Pentru mai multe informatii va rugam consultati https://www.mae.ro/travel-conditions/3736
Intrarea în Portugalia a cetățenilor români este permisă cu pașaportul sau cartea de identitate, în curs de valabilitate.
Reprezentarea diplomatică şi consulară a României în Portugalia este asigurată de Ambasada României în Lisabona. În situații de urgență, Ambasada României în Lisabona poate fi contactată la numărul de urgență: +351 927 411 628.